Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdverslag HV Zaanstreek HS1 – Huissen HS1

De afgelopen jaren hebben er al heel wat teams uit de Tweede Divisie, geknakt en gedesillusioneerd, de Zaanstreek verlaten. Klein detail, dit ging om de beker. Een competitie waarbij iedereen leek te vliegen en boven zichzelf uit leek te stijgen.

Na een promotie moet je als team altijd maar even kijken hoe hoog het niveau ligt en of je daadwerkelijk kan meten aan de nieuwe tegenstanders. Maar na 5 wedstrijden gespeeld en 5 gewonnen kan je concluderen dat dit niveau prima past.

Waar vorige week de nummer 2 uit Arnhem nog werd verslagen, dient zich deze week opnieuw een nummer 2 aan. Huissen heeft na het verlies van hun streekgenoot de positie overgenomen en kwam met maar één doel naar Zaandam.

Aan de hand van vakkundige scouting van de tegenstander wisten we ongeveer wat er te wachten stond. Een wedstrijd waarbij de tegenstander niet alleen fysiek en snel voor de dag zou komen, maar ook verbaal zeer aanwezig zou zijn. Mekkeren en zeiken is ook een tactiek.

Al vroeg kwam Zaanstreek op voorsprong en kon snel een gaatje slaan van 2 a 3 punten. Een aantal snelle tegenaanvallen zorgden er dan ook voor dat de tegendoelpunten ongedaan werden gemaakt. Ondanks een aantal mooie aanvallen, lukte het niet om volledig los te komen van Huissen. Het spel dat geregeld stil kwam te liggen door overtredingen, praten van de tegenstander of andere onregelmatigheden, zorgde er voor dat het een wedstrijd was die niet helemaal los kwam. Opvallend, al in de eerste helft wist Huissen het voor elkaar te krijgen met nog 3 man op het veld te staan, dit beloofde wat voor de tweede helft. 19-16 werd als ruststand opgetekend.

In de tweede helft leek er al snel een klein gat te kunnen worden geslagen en deze punt voor punt uit te bouwen. Het einde van de wedstrijd werd uitgespeeld zonder Robin, die zijn derde 2-minuten tijdstraf moest incasseren. Hij mocht zoals vanouds een plekje zoeken op de tribune. Ook aan de kant van Huissen mocht er iemand naar de kant. Punt voor punt werd er uitgelopen naar een comfortabele voorsprong van 10 goals, met als eindstand 37-27. Mekkeren en zeiken bleek toch niet de juiste strategie.

Het was niet de meest spectaculaire of leuke wedstrijd, maar de 6e opeenvolgende overwinning staat genoteerd! En fantastisch om te zien hoeveel publiek er weer op de tribune zat.

Volgende week op het programma: 14.10, thuis in DE KOOG tegen UNITAS

Hopelijk hebben ze daar wel bittergarnituur.