Ga naar hoofdinhoud

Heren verliezen ongeslagen status thuis tegen Unitas 2.

De heren van HV Zaanstreek hebben na 6 opeenvolgende overwinningen voor het eerst verloren in de 2e divisie. Na een okay begin, waarin een 3-1 voorsprong werd genomen, bleef het een tijd lang gelijk opgaand. Bij de 9-9 maakte Wouter van Lienen alleen een onnodige opmerking wat hem een 2-minuten tijdstraf opleverde. Hierna liep Unitas direct uit naar 9-15, waarna uiteindelijk een 11-16 ruststand op het bord kwam te staan.

In de rust werd vooral defensief benadrukt waar de winst te behalen was en met een tempo hoger in de aanval zou ook daar meer te halen zijn. Defensief lukte dit zeker een stuk beter waarbij Unitas een lange tijd op 23 goals werd gehouden. Aanvallend was het creëren van grote kansen in de 2e helft een stuk beter, echter het afronden was een stuk minder (mede door een sterke keeper van Unitas). Hierdoor is de 1e nederlaag een feit; 23-26. Zeker gezien de vorige uitslagen is het aantal gescoorde doelpunten voor de heren zwaar ondermaats.

Zaterdag weer nieuwe kansen uit tegen Aristos 2 om 19.00 in de Aristoshal.