skip to Main Content

Begin het schooljaar sportief!

HV Zaanstreek organiseert jaarlijks een schoolhandbaltoernooi in september.

Voor wie? Groepen 3 t/m 8

Wanneer? 16 t/m 19 september 2019

Hoe laat? Dagelijks Tussen 17.00 en 20.00 uur

Waar? Terrein van HV Zaanstreek, Sportpark Jagersveld Zaandam

 

Goed om te weten

 

  • Iedere school krijgt bij aankomst op het toernooi een begeleider vanuit HV Zaanstreek toegewezen.
  • We streven ernaar om alle wedstrijden binnen een poule/leeftijdsgroep op één avond te plannen inclusief de prijsuitreiking.
  • De winnaars van jongens groep 8 en meisjes groep 8 mogen meedoen aan het Districtkampioenschap (voorronde voor het NK) volgend jaar. Helaas kunnen hier geen gemengde teams aan meedoen. Denk hieraan bij uw inschrijving!

Wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de organisatie via dennis.slemmer20@gmail.com.

Tot ziens op ons toernooi!

 

Nieuws

Dag 1 Maandag 25 september HV Zaanstreek Schoolhandbaltoernooi.
Op de 1e dag van het schoolhandbaltoernbooi streden de groepen 7 van diverse basisscholen om de felbegeerde prijzen. Door middel van een vlot lopend schema werden door alle teams 7 wedstrijden gespeeld, wat bij vele kids rode konen opleverde. Moe maar voldaan werden de winnaars gehuldigd door Nyah Metz, oud Zaanstreek-speelster en tegenwoordig selectiespeler van het Nederlands beachhandbalteam dat 1e op het EK in Zagreb werd en 2e op het WK in Mauritius (!)
Alle deelnemers kregen ondertussen het zeer bekende zaanstreektasje met een medaille en wat goodies.

In de categorie meisjes 7 werd de Herman Gorter meisjes glorieus winnaar met 8 punten. (zij haalden evenveel punten als de Herman Gorter jongens!)
In de categorie gemengd 7 werd De Dijk 7b winnaar met 9 punten.
En in de Categorie Jongens 7 werd wederom De Dijk met de 7b Jongens winnaar met de volle winst van 14 punten. Een zeer goede prestatie.

Een geslaagde dag onder mooie omstandigheden! De foto’s van maandag zijn hierte bekijken.

Dag 2 Dinsdag 26 september HV Zaanstreek Schoolhandbaltoernooi.
De 2e dag was voor de groepen 5 en 6. Een zeer spannende strijd op vele fronten. Diverse prachtige doelpunten vielen te zien en de inzet was hartverwarmend van de kids! Diverse teams eindigden gelijk in punten, waardoor het doelsaldo doorslaggevend was.
In de categorie groep 5 was uiteindelijk het Baken 5 dat er met de eerste prijs vandoor ging (op doelsaldo), gevolgd door De Dijk 5a en op de derde plaats de Dijk 5b. In groep 6 moest de laatste wedstrijd van de dag de beslissing brengen. Deze schoolstrijd wist Et buut 6-1 te winnen van Et buut 6-2, waardoor eerstgenoemde als 1e eindigde voor De Dijk 6B en dus Et Buut 6-2 derde werd.
Wederom een prima dag, veel gezelligheid langs de velden en een goed verloop.

Bekijk hier de foto’s van dinsdag.

Donderddag 28 september HV Zaanstreek Schoolhandbaltoernooi.
Vandaag mochten de groepen 8 aan de slag op de laatste dag van het HVZ schoolhandbaltoernooi. De omstandigheden waren qua temperatuur prima, echter zorgde een kleine wolkbreuk aan het einde van de speelavond voor hilarische taferelen rondom de velden. Waar de ouders een veilig heenkomen zochten onder de partytenten en in de kantine, gleden de kids over het natte gras en werden er watergevechten gehouden in de grote plassen. Elk nadeel heeft zijn voordeel zullen we maar zeggen. Voor de wolkbreuk was er prima spel te zien van de fanatieke teams en in deze leeftijdsgroep is duidelijk te zien dat de jarenlange deelnames en trainingen hun vruchten afwerpen. Prima sprongschoten en mooie fast breaks met doelpunten waren veelvuldig te zien. Er werd dan ook veel gescoord door alle teams.

Bij de meisjes 8 wist uiteindelijk De Meander het toernooi te winnen voor De Dijk en Et Buut. Bij de Jongens 8 was Et Buut 8-2 de duidelijke winnaar voor Et buut 8-1 en De Dijk.
Beide winnaars hebben zich geplaatst voor de schoolhandbal regiofinales in mei 2018.

Het was weer een geslaagde week bij HV Zaanstreek waar we genoten hebben van zoveel spelplezier bij de kinderen. Handbal blijft gewoon een mooi spelletje! Alle kinderen, ouders, leerkrachten, begeleiders en vrijwilligers enorm bedankt voor deze mooie week.

Bekijk hier de foto’s van donderdag.

Back To Top