Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdverslag Huissen HS1 – HV Zaanstreek HS1

Na een heerlijke welverdiende vakantie voor een aantal van het team werd de competite hervat met de kraker tegen concurrent Huissen.

Huissen (uitspraak: [ˈɦysə(n)]; ‘Húússun’) of in het Huissens (Zuid-Gelders) dialect Huusse is een stad en voormalige gemeente in de gemeente Lingewaard. De plaats heeft 19.570 inwoners (2021), waarmee het de grootste kern van de gemeente Lingewaard is. Huissen verkreeg op zijn laatst stadsrechten in het jaar 1314. Bron: Wikipedia

Hoewel de eerste plaats op het spel stond deze avond, leken de gezichten ontspannen en werd er nog wat gekeuveld met het arbitraire duo. Na een drankje en wat geklets werd de gang richting kleedkamer gezet. Michael ‘Pinky’ Visser moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan, maar gelukkig was daar de opwachting van gloednieuw lid Loïc. Welkom!

Voor de wedstrijd werd de hal al even bekeken. Huissen heeft een behoorlijke fanschare en idem dito tribune. Mogelijk bewust is de keuze gevallen op een grotere tribune, maar kleinere hal gezien de zijlijn 20 cm van de muren zat.

De vorige wedstrijd zat Huissen blijkbaar niet lekker en zij hadden daarom hun huiswerk gedaan. Vanaf moment één werd Wouter afgedekt door een privé-verdediger. Hoewel dit zorgde voor wat ruimte op de hoeken en cirkel, lukte het niet goed om deze kansen om te zetten in doelpunten. Met een achterstand van 2 punten bleef het gedurende de eerste helft redelijk gelijk opgaan. Waar voor de wedstrijd nog een leuk praatje met de scheidsrechters mogelijk was, werden deze ook wat autoritairder. Een sterk spelend Huissen, achterstand, de volle tribune en frustratie waren factoren waar we mee moesten gaan dealen. 14-12 noteerden we als tussenstand.

De tweede helft begon met een tegendoelpunt van Huissen, waarna Zaanstreek de rug rechtte. Waar in de eerste helft de keepers niet veel konden betekenen, werd dit de tweede helft wat anders. Een aantal stops en mooie doelpunten zorgden er voor dat we konden aansluiten bij Huissen en terug konden komen naar 15-15. Dit bleef dicht bij elkaar in de loop van de wedstrijd. De laatste 10 minuten braken aan en in die tijd zijn er meerdere 2-minuten tijdstraffen voor Zaanstreek uitgedeeld. Tot aan de 24-24 lukte het nog in het spoor te blijven van Huissen. Maar gemiste kansen aan onze zijde en een tegenpartij die hier goed mee om gingen, zorgden voor een eindstand van 28-24…

Een wedstrijd waar Huissen een beter plannetje had en wij te gefrustreerd waren en geen oplossing vonden. Helaas!

Zondag 10 maart stappen we met z’n allen in de bus richting Rolde om daar de eerste plaats weer over te nemen. Wil je mee in de bus? Dat kan! Meld je aan bij Wouter via 0616821228.