Ga naar hoofdinhoud

Heren 1 wint van UDI en doet daarnaast aan sponsorbinding

Op zondag stond de wedstrijd van de heren thuis tegen UDI uit Arnhem op het programma. Een team waar in de uitwedstrijd met 1 punt verschil van gewonnen werd, alles stond dus op scherp voor een spannende pot. De gasten kwamen met enkel witte shirts richting Zaandam en dus deden zij een beroep op onze reserveshirts, voor onze sponsor Fysiotherapie Zaanstad een dubbele promo tijdens deze wedstrijd! Voordat onze wedstrijd begon, waren we allereerst aandachtig toeschouwer tijdens de wedstrijd van de C-jeugd die een zeer spannende wedstrijd helaas nipt verloren ondanks erg goed spel!!

De 1e helft had zoals verwacht en een gelijk opgaande stand, waarbij wij na 7-7 iets konden uitlopen naar 10-7. Belangrijk feit gedurende deze beginperiode was het hoge schotpercentage van de hoekspelers, afgelopen weken tijdens trainen is hier meer nadruk op gelegd en dit betaalde zich zichtbaar uit. De rust werd ingegaan met een stand van 16-13. In de rust was er een gevoel in de kleedkamer dat de stand minder overtuigend was dan het spelbeeld. Als we op deze manier zouden doorgaan, met een aantal kleine aanpassingen, zou de overwinning voor ons moeten zijn.

In de 2e helft lieten wij blijken dat er niets te halen was voor de heren van UDI deze wedstrijd en dit was direct te zien in de stand. De eerste 3 doelpunten van de 2e helft kwamen van Wouter, Sander en Jasper en hiermee was het verzet van UDI gebroken. Na een maximale voorsprong van 12 punten werd uiteindelijk met 38-28 gewonnen.

Mede door het vroege aanvangstijdstip van de wedstrijd werd door een deel van de selectie en aanhang besloten de middag te vertoeven in het altijd sfeervolle proeflokaal De Blacksmith in het centrum van Zaandam. Trouwe sponsor van de club Justin deed hiervoor zelfs de deuren een uurtje eerder open zodat wij direct konden aansluiten en de overwinning op een goede manier konden vieren!

Over 3 weken staat de eerstvolgende wedstrijd op het programma uit tegen direct concurrent Huissen om 20.40!