Ga naar hoofdinhoud

Heren 3 trotseert regen en snelle tegenstander en geniet van zonnige derde helft

Zondagochtend, wel of geen regen? Ik weet het niet. De voorspellingen zijn wisselend. We moeten thuisspelen dus ik ben van plan om te fietsen. Op het moment van vertrek begint het enorm te regenen, dus ik pak toch de auto. Bij aankomst kom ik medespelers tegen op de fiets in korte broek: die zijn soaking wet. Wat een pech: een openstaande brug op het moment van de stortregen.

We moeten vandaag tegen de bovenste: Commandeur/VVW HS2. Eenmaal in het veld zien we een groep jonge mannen. Wetende dat heren 3 gevuld is met de oudste spelers van HV Zaanstreek beginnen we onderling een beetje te roezemoezen. Moeten we tegen hen, die jonge jongens? Jawel hoor, als de scheidsrechter fluit voor de aanvang van de wedstrijd, nemen ze bezit van de dugout naast ons. Dat zijn ze.

Na het ferme startsignaal van scheidsrechter Jasper Dielemans gaan we er vol goede moed tegenaan. Binnen korte tijd kunnen we constateren dat zij sneller zijn dan wij. Zeker in de eerste helft liep Commandeur snel uit door middel van breaks, omdat wij beter de keeper wisten te vinden dan het net. Hij wist menige doelpoging om te buigen naar een vangbal en ging voor de break. Weer een goal voor Commandeur.

Toch: na het beginsignaal van de tweede helft wisten we toch een aantal maal het net te vinden. Helaas was daarna ons kruit snel verschoten en denderde Commandeur ouderwets over ons heen.

De laatste aanval van Commandeur werd een penalty. Ai! Steef van Ee staat op doel, de scheidsrechter staat klaar met zijn fluit. De speler van Commandeur wacht gespannen. Welke hoek gaat hij kiezen? Het fluitsignaal klinkt, hij schiet, maar helaas. Steef heeft voordeel van zijn lange tenen. Klemvast ligt de bal, vlak voor de doellijn. De prima leidende scheidsrechter Jasper fluit af bij een eindstand van 14-29. HV Zaanstreek verliest en Steef voelt zich een winner.

Als door de aanhoudende zon de temperaturen zijn gestegen daalt heren 3 neder in de beroemde lounge set, onder het genot van bier en bruin fruit. Zij noemen dit de derde helft en zijn hier nog onverslagen.