Ga naar hoofdinhoud

Wedstrijdverslag HVZ HS1 – Quintes/VVW HS1, 29-10-2023

Dit seizoen is op meerdere vlakken nieuw voor de heren 1; een niveau hoger en langer reizen. Maar VVW ontvangen in Zaanstad Zuid voelt een stuk bekender. Zowel in de hoofdklasse als in de beker hebben beide ploegen in het verleden verhitte duels gespeeld die vrijwel altijd dichtbij elkaar eindigden.

Na een jaar of twee VVW niet te hebben getroffen was het even aankijken welke spelers er voor nieuwe aanwas hebben gezorgd en welke oude krachten nog over waren.

Met de start van het zaalseizoen voor de gehele vereniging zat het supportersvak behoorlijk vol. Deze thuisdag was dan ook een goede gelegenheid om drie spelers in het zonnetje te zetten. Wouter van Lienen en Timo Wielenga hebben beiden de grens van 200 wedstrijden in heren 1 behaald, gefeliciteerd! Maar veteraan Dave Oehler gooit hier nog eens de verdubbelaar tegenaan en heeft zijn 500ste wedstrijd mogen spelen! Wat een prestatie!

Tot zover de randzaken. Vanaf het fluitsignaal was het duidelijk dat er hier wel flink wat doelpunten zouden vallen. Binnen de minuut stond de 2-1 op het bord. Hierna zou Zaanstreek een kleine voorsprong nemen.

VVW kwam iets beter in het spel en wist de middenman steeds vaker in stelling te brengen. Na een aantal goals en veel dreiging van deze man werd er besloten één man er voor te hebben staan die hem zou kunnen opvangen.

Dit leek te werken, en dit resulteerde dan ook in een voorsprong van 22-17 in de rust.

Direct na rust kwam Zaanstreek scherp uit de kleedkamer. Om vervolgens goal voor goal uit te lopen naar 27-18. De goede vorm waarin de thuisploeg zat, kreeg helemaal vorm toen Daniël Kant een schijnbaar lastige bal toch nog kon controleren in de hoek, overzicht behield, de bal naar Marc Eshuijs op het midden speelde en deze vanuit de lucht ving en snoeihard langs de keeper smeet.

27-18 hoeft natuurlijk niet meer spannend te worden. Maar toch, door onrust bij onszelf en goede reddingen van de keeper van VVW kwamen ze toch weer dichterbij. Door een aantal cruciale goals, goede verdedigende acties en reddingen bleef het gat van 4 punten toch behouden. Een eindstand van 34-30 staat genoteerd. Een stand waar je van te voren voor getekend zou hebben, maar het nu toch onnodig spannend werd.

De 4e overwinning in de tweede divisie is binnen! Volgende week uit in Arnhem, wie zien we daar?