Ga naar hoofdinhoud

Heren 1 vergeet kansen af te maken en verliest in Stiens.

De 2e competitiewedstrijd in 2024 betekende voor de heren een uitwedstrijd naar Stiens (Friesland).  In de thuiswedstrijd werd er van deze ploeg met 35-25 gewonnen, maar 2 jaar geleden werd uit ook al van deze ploeg verloren dus de heren waren op hun hoede.

Met een weer complete selectie werd er afgereisd naar het noorden. Van slappe benen was aan het begin geen sprake, want de harsloze bal werd er snel al 5x ingelegd. In combinatie met een goed dekking was de stand 1-5, waarbij er een goed hoog tempo in de wedstrijd zat. FHC kreeg hierna meer grip in de aanval en kon door hun midden opbouw en cirkelspeler meer druk leggen. Dit resulteerde in meer doelpunten, met als gevolg een 6-6 tussenstand. Hierna bleef de 2e helft redelijk gelijk opgaan, waarbij de heren van Zaanstreek wel steeds aan de goede kant van de score stonden met als ruststand 17-19.

Met een brede selectie en hoog tempo was het plan om in de 2e helft deze voorsprong gestaag uit te bouwen. De 1e 5 minuten van de 2e helft lukte dit aardig en liep de score op tot 19-24. Wat hierna gebeurde is helaas dit seizoen al vaker gebeurd, maar meestal zonder dat dit in de einduitslag te zien is. Een periode (Zaans kwartiertje voor de kenners) waarin de grip op de wedstrijd minder wordt en de kansen die wel gecreëerd worden slecht afgemaakt worden, resulteerde in een 8 doelpunten-run voor FHC. De stand werd omgebogen naar 27-24. Aan vechtlust ontbreekt het de heren niet en met 3 doelpunten op rij werd het nog 27-27. Door opnieuw een aantal open kansen te missen en vervolgens FHC die de kansen wel afmaakt werd de einduitslag 30-28 in het voordeel van FHC.

Aanstaande zondag spelen de heren om 12.35 thuis in Sporthal de Koog tegen Havas 2.