Ga naar hoofdinhoud

Update Coronavirus

Het kabinet heeft op vrijdag 28 mei in een persconferentie meer bekend gemaakt over de versoepelingen die vanaf zaterdag 5 juni in zullen gaan. Het NHV heeft kennis genomen van deze versoepelingen voor de (handbal)sport. 

De versoepelingen in het kort:

• Volwassenen mogen vanaf 5 juni weer sporten in groepen van maximaal 50 personen zonder 1,5 meter afstand te houden als dat nodig is voor het sporten. Handballen kan dus weer in teamverband voor alle leden van het NHV.

• Kleedkamers en douches op de sportaccommodatie mogen weer open. Ook de sportkantines mogen onder voorwaarden weer open.

• Reserveren en een gezondheidscheck blijft verplicht.

• Jeugdwedstrijden in competitieverband voor personen tot en met 17 jaar zijn weer toegestaan. Nog wel zonder toeschouwers. Ons terras mag wel open, vanaf daar kan gekeken worden. Personen vanaf 18 jaar mogen nog geen competitie spelen, maar onderlinge wedstrijden tussen sporters van dezelfde club zijn wel toegestaan. Ook hierbij is publiek nog niet toegestaan.


Het bondsbureau zal spoedig meer informatie verstrekken over de gevolgen die de versoepelingen hebben op de handbalsport en de start van een alternatieve competitie. 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top