Ga naar hoofdinhoud

Eerste buitenwedstrijd voor de jongens C, ons team van de maand!

In de auto op de heenreis maakte meerdere jongens zich al zorgen. Toon en Otis zijn er vandaag niet bij, die gaan we missen en we zullen vast verliezen werd er gezegd. Rijdend over de landweggetjes, langs de mooiste boerderijen en landschappen vol gekleurde tulpen kwamen we aan, midden in de polder bij Bergen, bij handbalvereniging A & O. Heerlijk weer, zonnetje schijnt, het windje was enkel nog wat fris. Gelukkig had coach Brigitte daar een goede oplossing voor; een heerlijke deken voor de benen als je aan de kant zat. Daarbij kregen we versterking van Robin, Anneloes en Pleng dus deze wedstrijd moet goed komen!

Iets na 14 uur klonk het start sein, Thomas stond op doel en A & O startte met de bal. Helaas viel er direct een doelpunt tegen, maar HVZ wist dit direct terug te brengen met een mooi doelpunt van Sem. Een aantal aanvallen en verdedigd spel werd gespeeld, waarbij enkele ballen te hoog geschoten werden, goed gestopt werden door onze keeper Thomas en er verschillende Breaks al gelopen werden. Na een 2-2 spel liep HVZ uit. Mooie aanvallen werden opgebouwd, Jelle die meerdere keren met een sprongschot over de verdediging wist uit te komen, Tim die meerdere keren via de cirkel of via een break, het doel wist te bereiken, Thomas en Sem die meerdere keren van afstand in alle hoeken van het doel wisten te scoren. En natuurlijk onze keeper Thomas die vele prachtige ballen wist te stoppen of het doel uit wist te kijken. Dit alles bracht de stand al snel op 4-11 in de rust ten voordele van HV Zaanstreek. Wat een samenspel, wat een leuke wedstrijd om naar te kijken. De Supporters waren verheugd en genoten!

of kwam het door het Thomaslaantje?

De tweede helft begon; Enige vrees hebben de meeste ouders wel bij de start van de tweede helft omdat onze jongens dan vaak nog een beetje in de ruststand zitten en altijd weer de tijd nodig hebben om in het spel te komen. Ook dit keer was dit te merken en kwam A&O terug met 7-12. Jelle en Tim zette hun tactiek in van “zover mogelijk over of naast schieten” zodat je meer rust kon krijgen in het terug lopen. Gelukkig pikten de jongens het spel weer goed op en volgden er vele mooie breaks en wist HVZ het spel naar zich toe te trekken. Yes, we liepen weer uit. Naast Jelle en Sem wisten Robin en Pleng nu ook meerdere keren het doel te vinden. Terwijl Thomas Vels aan de kant werd verzorgd door onze fysiotherapeut Henriette ging het geweldige samenspel, de snelle breaks en goed verdedigen gewoon verder. Het gejuich, gelach en het genieten nam toe aan de kant. Toen een penalty voor Robin. Wat gaat hij doen? Natuurlijk zelf nemen….. de spanning stijgt… hahaha middels een lopje over de keeper heen scoort Robin de penalty en komt HVZ op voorsprong met 7-17. Wat een lef van Robin! Vervolgens dacht Tim dat hij dit ook wel kon en scoorde toen ook middels een lopje op een break. En Sem en Jelle? Daar was geen houden aan, ook al hangen er 3 jongens aan hun lijf of arm, deze twee bodyguards van het team gaan gewoon door.

Nadat Thomas goed was verzorgd door Henriette en weer terug kwam in het veld en alle spelers lekker op dreef waren, liepen onze jongens nog verder uit. Henriette voorzag nog een andere taak om het doelnet bij Thomas naar achteren te houden waardoor hij nog beter en lekkerder kon keepen en veel ballen tegen hield en op de paal keek. Er werd geroepen; nog 1 minuut!

De jongens wilden heel graag nog meer scoren… Eindstand werd 15-25. Wauw wat een wedstrijd, wat een samenspel, wat een energie en breaks. De buitenlucht doet de jongens en hun conditie goed. Ondanks dat enkele jongens nog langs de opticien gaan van de week hebben ze super goed gespeeld en gekeken naar elkaar! Als supporters zijn we trots!

En zoals beloofd, kreeg Tim zijn hamburger op de terugweg. Eerlijk is eerlijk!