Het nieuwe jaar is ondertussen al weer ruim een week oud en iedereen heeft de verplichtingen en recepties achter de rug. Het gewone leven gaat weer beginnen. Het uitvoeren van de goede voornemens kan nu uitgevoerd gaan worden en nu maar kijken hoelang dit wordt volgehouden.
De eerste wedstrijd in nieuwe jaar van Dames 1 was tegen Dames 2 van US uit Amsterdam, dat voorafgaand aan deze wedstrijd met één punt voorsprong de koploper in de poule was.
Onze dames werden in het begin van de wedstrijd wat overdonderd door de strijd (nu een keer wel netjes) die US leverde. Het leidde snel tot een achterstand van 4 punten. Deze klap kwam Zaanstreek niet meer te boven. Eigenlijk de gehele wedstrijd bleef het verschil zo rond 4 punten.  De nederlaag van 20 – 24 was terecht. US liet zien dat ze de wedstrijd wilde winnen en deed dat ook. Gelukkig sloten we af met het vertrouwen dat de volgende wedstrijd tegen US te winnen zou zijn.
Maandagochtend bleek echter dat US de wedstrijd iets te graag had willen winnen. Ze hadden gespeeld met een niet-speelgerechtigde speelster uit dames 1.

Door deze fout bij US, heeft Zaanstreek de wedstrijd gewonnen met 10 – 0. Als gevolg van dit cadeautje staat Zaanstreek Dames 1 na de helft van de competitie op een gedeelde 1e plaatst, samen met Westside.

Stand Dames 1 - Veld