Zaanstreek DS 1 - VOS DS1, 17-12-17.

Op de laatste speeldag van 2017 moesten de dames in de Tref aantreden tegen VOS uit lijnden.
De ploeg stond voor de wedstrijd op het zelfde aantal punten maar met een wedstrijd meer gespeeld.

Je hebt van die wedstrijden dat het niet loopt, scheidsrechter niet best is of de tegenstander niet prettig is om tegen te spelen. In de wedstrijd tegen VOS waren deze elementen allemaal aanwezig.

Als eerste de scheidrechter. Opzich floot hij geen verkeerde wedstrijd, maar strafte hij voor deze wedstijd veel te weinig. Hierdoor ontstond er een hoop irritatie zowel op als langs het veld. VOS was nou ook niet de meeste sportieve tegenstander van het jaar (niet dat Zaanstreek dat wel is).
Ik wil wel benadrukken dat ik trots ben als coach, dat Zaanstreek wel is blijven handballen en niet in het spelletje van Vos is mee gegaan. Door deze genoemde factoren kon het haast ook geen goede wedstrijd worden. En dat werd het dus ook niet.

De eerste helft ging gelijk op tot aan 6 – 6, daarna sloeg Vos een klein gaatje naar 9 – 12. Gelukkig kwam Zaanstreek terug tot 11 – 12, dat was ook de ruststand.

Gelijk na rust maakten we gelijk, maar helaas was het niet erop en erover. Vos nam helaas juist afstand. Tot zelfs 12 – 17, met nog 10 minuten te spelen. Wat knap van de dames was, dat ze wel bleven handballen. Door hard te werken en vooral door te gaan begonnen we weer te scoren en in combinatie met een goede verdediging werd het gat steeds kleiner tot zelfs 16 – 17. Helaas scoorde Vos in de 25e minuut de 16 – 18. Het harde werken en de vechtlust werd toch uiteindelijk beloond met een gelijkspel.

Terugkijkend naar de gehele wedstrijd een terechte uitslag en voelde dit als een gewonnen punt.

Het is super spannende in de poule van de dames:
1.       US                 6 gespeeld         10 punten  (onze laatste tegenstaande in de eerste helft van de competitie op 7 januari)
2.       Westside        6 gespeeld         9 punten
3.       Zaanstreek   6 gespeeld         9 punten
4.       Vos                6 gespeeld         9 punten
5.       VTC               7 gespeeld         7 punten
6.       KDO              6 gespeeld         4 punten
7.       Zeebrug         5 gespeeld         0 punten
8.       Lelystand       5 gespeeld         0 punten

Als laatste wil ik iedereen namens de gehele selectie, trainers en coaches van de dames een fijne feestdagen wensen en al vast de beste wensen voor 2018.

Stand Dames 1 - Veld